رضا طیب نیا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گزاری موج اصفهان، در بیان فعالیت های فرهنگی و تبلیغی مرکز احیای اندیشه و سیره علوی گفت: این مرکز در زمینه چاپ و نشر کتاب، قرائت، شرح و تفسیر قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و تقویت ارکان تربیتی، اعتقادی و آموزش امور دینی به کودکان و نوجوانان، همکاری با خیریه ها و حمایت از نیازمندان فعالیت می کند.
وی با اشاره به سابقه ۱۰سال فعالیت مرکز احیای اندیشه و سیره علوی، گفت: این مجموعه به دنبال فعالیت های فرهنگی-تبلیغی و آموزشی ایجاد شد و اکنون دارای بخش های مختلف انتشارات با چاپ و تالیف بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب در زمینه های مذهبی، تاریخ اسلامی، سبک و سیره زندگی ائمه و موضوعات دیگر است.
رئیس هیات مدیره مرکز احیای اندیشه و سیره علوی توضیح داد: بخش دیگر شامل برگزاری جلسات عمومی به صورت حضوری و آنلاین با بیش از صد نفر است که علاوه بر گفتگو پیرامون اقدامات مختلف، به شرح و تفسیر قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه نیز می پردازیم.همچنین، برنامه هایی در زمینه آموزش خانواده، مسائل زوجی و تربیت اسلامی، تربیت کودک با نظر کارشناسان، اساتید دانشگاه و روحانیون برگزار می گردد.
طیب نیا به عنوان یک بازنشسته آموزش و پرورش در بیان اهمیت پایه های تربیتی و اعتقادی گفت: با هدف آموزش ارکان اعتقادی در کودکان، مبادرت به احداث مهدکودک و پیش دبستانی دخترانه مهرستان بر اساس شیوه های آموزشی خاص و اجرای برنامه های فوق العاده در کنار برنامه های درسی آموزش و پرورش کرده ایم. چنانچه، در زمینه روابط مادر و کودک و آموزش به کودکان از ۳سالگی، تعلیمات آمادگی برای رفتن به مدرسه و دیگر موضوعات تربیتی اقداماتی انجام می شود.
او افزود: با توجه به وجود یکصد دانش آموز دبستانی و کودکان در پیش دبستانی و مهد، مشکل ما در زمینه توسعه فعالیت های مرکز، مربوط به محدودیت فضا است و لازم است مکانی وسیع و به سبک روز را به احداث مدرسه اختصاص دهیم. با تلاش هایی که صورت گرفته توسط خیران، زمین فراهم شده و منتظریم تا با همت خیران نیز ساخته شود.
رئیس هیات مدیره مرکز احیای اندیشه و سیره علوی از فعالیت اندیشکده خانواده نام برد و یادآور شد: در حاشیه اقدامات فوق، خدماتی مانند مشاوره و راهنمایی بصورت رایگان برای افراد و خانواده ها انجام می شود. در این زمینه، به لحاظ اینکه تمرکز ما بر آموزش امور اعتقادی و تربیتی کودکان و خانواده است با پیگیری و رصد اساتید و پیشنهادهای وزارت علوم، اندیشکده به پژوهشکده خانواده تبدیل شد و اکنون ساختمانی در دانشگاه اصفهان به این امر اختصاص یافته و بسیاری از اساتید رشته های روانشناسی و علوم تربیتی و موضوعات دیگر، فعالیت های تحقیقاتی درباره خانواده را بررسی می نمایند.
او در ادامه گفت: در ارتباط با مسائل خانواده، بخش تصویری با عنوان مهرستان تصویری اقدام به تهیه نماهنگ، سرود، فیلم های کوتاه و تئاتر نموده است که از تلویزیون نیز پخش می شود. همچنین، امتیاز برگزاری دوره های آموزشی تئاتر، سرود و فیلم سازی را دریافت کرده ایم و امیدواریم با همکاری نهادهای ذیربط و کمک های مردم بویژه خیرین برای تامین هزینه ها به پیشبرد این اقدامات نایل آییم.
طیب نیا با اشاره به همکاری با دیگر خیریه ها بعنوان عضو هیات امنا و هیأت مدیره، بیان کرد: از حدود ۲۰ سال پیش با کمک خیریه ها در زمینه ازدواج و تهیه جهیزیه، مرکز تشریفاتی کانون پیوند مهر با هدف برگزاری مراسم ازدواج را راه اندازی کردیم. در خیریه دیگری با عنوان سفیر مهر با تمرکز بر همسریابی با بیش از ۱۰سال فعالیت، توانسته ده ها هزار نفر را بصورت رایگان مشاوره و برای ازدواج معرفی نماید.
او از همکاری با خیریه فرهنگی مکتب الحسین(ع) و حمایت از بیش از ۵ هزار خانواده نیازمند، کمک های معیشتی، تهیه پوشاک، لوازم تحریر، بسته های آموزشی ماهانه، نیازهای درمانی و کمک های ساختمانی برای حدود ۹هزار دانش آموز خبر داد و افزود: علاوه بر همکاری با خیریه کوثر، مسقر در محله زینبیه، خیریه مسجدسازان با هدف کمک به ساخت مساجد در استان ها، اعزام روحانی و اجرای برنامه های فرهنگی، در خیریه عترت معصومین نیز با عنایت به سادات یتیم در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد طبق تفاهمی که با کمیته امداد امام منعقد کرده ایم، اقدامات نیکوکارانه انجام می شود.
رئیس هیات مدیره مرکز احیای اندیشه و سیره علوی خاطرنشان ساخت: به لحاظ دریافت مجوزهای قانونی و ارتباط با مسئولان محدودیتی نداریم و همکاری های لازم با نظارت و طیق چارچوب قانونی انجام می شود.